Evdeki Elmaları değerlendirmenin en güzel yolu...Tarif çok kolay, aynı tatlıyı ayva ile de yapabilirsiniz ama ben elmayla yapılanı daha severek yiyorum. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişireceğimiz tencereyeye koyuyoruz. Elmaların içine birer yemek kaşığı toz şeker serpiyoruz. Bir çaybardağı kadar da suyunu koyup yavaş yavaş pişiriyoruz. Ben lezzet vermesi için pişerken  kabuk tarçın ve 2-3 adet karanfilde koydum.Piştikten sonra soğumasını bekliyoruz.Bir yandan1 pkt. krem şantiyi 1 su br. süt ile çırpıp dolaba soğuması için koyuyoruz.Elmalarımız soğuduktan sonra ceviz ve fındığı robottan çekip kaşıkla içlerine dolduruyoruz, ben fotoğrafta da gördüğünüz gibi kuru üzümde koydum.En son da krem şantiyle süslüyoruz...  Afiyet Olsun...

0 yorum: