Evde kendinden geçmek üzere olan mantarları değerlendirmek için; mantar çorbası ve mantar yemeği yaptım. Bu aralar günlerim çok yoğun geçiyor, mutfakta uzun süre vakit geçiremiyorum o yüzden mutfağa girdiğim zaman benim için ne kadar pratik ve lezzetli yemekler çıkarsa o kadar iyi oluyor. Bu tarifler de onlardan ikisi hem cok kısa sürede hazırlanıyor hemde çok hafif ve lezzetli.
Mantar çorbasının tarifi portakal ağacından Hatice'ye ait, yemek ise atmasyon....  :)
MANTAR ÇORBASI:
500g  mantar (daha az da olabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1lt soğuk su
tuz
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:İlk olarak bir tencerede yağ ve un kavrulur, üzerine soğuk su eklenir, blendırla çırpılır, kaynayınca içine ince ince doğranmış mantarlar ilave edilir, 20 dk.kadar pişince içine sütü katıp bir taşım daha kaynatılır. En son tuzu ilave edilir...Üzerine karabiber ekip servis yapabilirsiniz.


MANTAR YEMEĞİ:
500g mantar
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet soğan
2 adet orta boy patates
2 adet domates
tuz
maydonoz
Yapılışı:Tencerede doğranmış soğanlar yağ ile birlikte kavrulur, içine rendelenmiş domates de ilave edilir. Daha sonra küp küp doğranmış patates ve mantarlar ilave edilir, onlar da hafif kavrulunca tuzu, suyu ilave edilip pişirilir . Pişince üzerine doğranmış maydonoz serpilir. Maydonozu pişince ilave edersek hem kokusu daha kalıcı oluyor hem de rengi kaybolmuyor. Yağı az ve salçası olmadığı için çok hafif bir yemek...

0 yorum: