Bu birbirinden lezzetli yemekleri,salataları annem İzmir'e gittiğimizde bizim için hazırladı.Hepsinin tarifi yok yada bir kısmının tarife ihtiyacı yok ama ben yinede paylaşmak istedim...
    Sarmaları anneannem köyde sarıp getirmiş sağolsun annemlerde hep birlikte yedik
    Semizotlu salata ise annemin kahvaltıda bile yaptığı bir salata içinde yeşillik,domates salatalık,semiz otu ve buz var.
     Kurubiber kavurması ise kurutulan kırmızı biberler suda haşlanır, tereyağı birazda sıvı yağ ile kavrulur.
    Uşkun otuda İzmir'de annemlerin topladığı bir ot belki başka adı da vardır ama biz bu adıyla biliyoruz.Sağolsun annem ben çok sevdiğim için toplayıp buzluğa atmış biz gidince suda haşladı,üzerine sarımsaklı yoğurt ve birazda zeytinyağı gezdirdi.
    Kabak salatası da yine benim kabağın en sevdiğim hali diyebilirim.Bunun için özellikle dışı koyu yeşil ve küçük kabaklar seçiliyor.Az suda eritmeden haşlanır.Üzerine limon,dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı gezdirilir.
   Enginar yemeğini ise küçük taze enginarları dörde bölüp yapmış annem. İçine birazda pirinç atmış.
    Patlıcan kebabı da eşime özel yapılan bir yemek.
    Son olarak da İçli köfteler.Annemlerin apartmanındaki üst kat komşusu Kifayet teyze Urfalı olunca annem çiğ köfte,içli köfte ve urfa yöresine özel yemekleri öğrendi. Komşularla birlikte çokca içli köfte yapıp buzluğa atıyorlar canları isteyince yada misafir gelince çıkarıp kızartıyorlar.Annem Antalya'ya geldiğinde burda da içli köfte yapıp benimde buzluğuma doldurmuştu.
   Ellerine sağlık annecim!  :)








   

0 yorum: