Geçen akşam, yemeğe gelen misafirlerime, mücver yapmak için aldığım kabakları kızartmaktan vazgeçince, fırında yapmaya karar verdim.İçine pazar kahvaltısından kalan, aceleyle az pişirdiğim patatesleri de ekleyine ortaya mücvere hiç benzemeyen tuzlu bir kek çıktı.Her zaman ki gibi benim eklemelerimle yiyenlerin de hoşuna giden tuzlu kekimizin tarifi:

Malzemeler: 4-5 adet kabak - 2 tane haşlanmış patates - 1 soğan - 3 yumurta - 1 demet dereotu - karabiber - tuz -1 çay bardağı süt - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 pkt. kabartma tozu - alabildiği kadar un

Yapılışı: Süzgeç gibi delikli bir kabın içine kabakları rendeleyip suyunu salmasını bekliyoruz. Başka bir kapta 3 yumurta, incecik doğradığımız soğan ( varsa taze soğan da kullanabilirsiniz), dereotu, küp küp doğradığımız patates, karabiber, tuz, süt, yağ, suyu süzülen kabakları karıştırıp alabildiğince un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığımız fırın tepsisine döküp pişiriyoruz.

Not: *Hamurun kıvamı kek hamuru gibi olacak
*Fırın kabı olarak da bu ölçüyü borcamın büyük boy dikdörtgen tepsisine döktüm
 *İsterseniz içine peynir de koyabilirsiniz
*Kabakların suyu süzülse bile karışıma eklerken elinizle biraz daha suyunu sıkarsanız çok un almaz. 



1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok guzel eline saglik