Antalya'dan getirdiğimiz ganimetlerden biri de karnabahar 'dı :) Her zaman haşlayıp limonlu zeytinyağlı sağlıklı bir şekilde tükettiğimiz karnabaharı bu sefer eşimin isteği üzerine kızarttım.Bu da çok sağlıksız değil aslında ara da sırada kızartma da yapmak lazım :).Denemek isteyenler için tarifimiz :

Malzemeler : Orta boy karnabahar - 2 yumurta - 3 yemek kaşığı un - 1 çay bardağı süt - tuz - sarımsaklı yoğurt - kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: İlk olarak karnabaharımızı çiçek çiçek ayırıp 5 dk. kadar eritmeden haşlıyoruz.Haşlanan karnabaharları süzüp soğumaya bırakıyoruz.Çukur bir kapta yumurta, un ve sütü birazda tuz ekleyerek çırpıyoruz. (Koyu bir kıvamda olacak) haşlanan karnabaharları bu sosa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.Üzerine de sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...



0 yorum: