Elmalı kurabiye yaparken hamuru ince olsun, içinin elması bol olsun istedim... Sonuçta istediğim gibi oldu çok şükür. Alışılmış elmalı kurabiye şekli (rulo şekli) vermek istedim ama  o zaman istediğim gibi içine elma çok koyulmadı ve hamuru da kalın oldu bende yuvarlak yapıp içini doldurdum ve ikiye katladım.
Malzemler:1 yumurta
                 1 su br. yoğurt
                 1 su br. toz şeker
                 1 paket eritilmiş margarin
                  kabartma tozu
                  un
İç Harcı: 3 elma
              3 yemek kaşığı şeker
              1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı: İlk olarak kurabiye hamurunu yapıyoruz. Geniş bir kaseye un hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş ununu ilave ediyoruz.Hamur hazır olunca bir tencereye elmaları rendeliyoruz (ben çabuk olsun diye robottan çektim). Elmaların üzerine şeker ve tarçınını da koyup pişirerek soğumasını bekliyoruz. Elmalar soğuyunca hamurdan yuvarlaklar yapıp elma harcıyla içini doldurup ağzını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış,150 derece fırında pişiriyoruz. Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz....

0 yorum: