Faydalı kış sebzeleri tariflerimize devam :) Şimdiki tarifimiz portakal suyu ile pişirilmiş kereviz yemeği.Malzemelerimiz: 3 adet kereviz(yapraklarıyla beraber)-1 adet soğan - 2 adet havuç-1 su br portakal suyu-1 çay br.zeytinyağı -tuz...Yapılışı: İlk önce çukur bir kaba unlu limonlu su hazılıyoruz.Kabuklarını soyduğumuz kerevizleri doğradıktan sonra kararmaması için bu suyun içine atıyoruz.Kerevizler beklerken tenceremize soğanları piyazlık doğruyoruz,üzerine havuçları da doğrayıp unlu suda bekleyen kerevizleri ekliyoruz.Yıkadığımız kereviz yapraklarıyla tenceremizin üstünü örtüyoruz.Son olarak  portakal suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirip tenceremizi kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz....Afiyet Olsun
   Kerevizin Faydaları:  Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Vücudu kuvvetlendirir.  İştah açıcıdır. Ağız kokusunu giderir. Öksürüğü keser. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Ağrıları giderir. Cilde tazelik ve parlaklık verir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır.

0 yorum: