DEĞERLİ TAKİPÇİLER ARTIK YENİ BİR KÖŞE AÇIYORUM. ANNEMİN ELİNDEN VE DİLİNDEN...ANNEMİN ELİNİN LEZZETİNİ TANIYANLAR BİLİR...BUNDAN SONRA ANNEM YAPTIĞI O GÜZEL YEMEKLERİ BANA ABİM ARACILIĞIYLA POSTALAYACAK BENDE BURADA ANNEMİN DİLİNDEN PAYLAŞACAĞIM İNŞAALLAH...
İLK TARİFİMİZ ANNEANNEMLE BİRLİKTE YAPTIKLARI KIŞ ÇORBASI.ANNEANNEM (MAŞALLAH DİYELİM)78 YAŞINA RAĞMEN HİÇ ÜŞENMEZ MUTFAKTA YENİ TARİFLER DENER,ÖZELLİKLE DE TAM BİR OKTAY USTA TAKİPÇİSİDİR.TELEVİZYONDAKİ PROGRAMINI İZLER,EĞER ELİNDE O MALZEMLER MEVCUT İSE HEMEN DENER.BU DA ANNEANNEMİN KENDİ TARİFİYMİŞ...
Annemin Dilinden:
BULGURLU BÖRÜLCELİ KIŞ ÇORBASI
BULGURLU BÖRÜLCELİ KIŞ ÇORBASI
1 SU BARDAĞI BULGUR
1 SU BARDAĞI KURU BÖRÜLCE
1 TANE İRİ BOY SOĞAN
4-5 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
5-6 DET KURU BİBER UFAK UFAK DOĞRANMIŞ
ACI BİBER
ZEYTİNYAĞI
SOĞANI DOĞRAYIP SARIMSAKLARIDA DOĞRAYIP İÇİNE YIKANMIŞ BÖRÜLCE BULGUR YAĞI SALÇASI VE SUYU KONUP GÜZELCEEE KARIŞTIRILIR..İYİCE KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE KOYU BİR KIVAMA GELİNECEYE KADAR PİŞİRİLİR VE TURŞUYLA YENİLİR.
NOT: ANNEMİN DEDİKLERİNİ AYNEN YAZDIM ANLAMASSAN ARARSIN :))) (abim)
1 TANE İRİ BOY SOĞAN
4-5 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
5-6 DET KURU BİBER UFAK UFAK DOĞRANMIŞ
ACI BİBER
ZEYTİNYAĞI
SOĞANI DOĞRAYIP SARIMSAKLARIDA DOĞRAYIP İÇİNE YIKANMIŞ BÖRÜLCE BULGUR YAĞI SALÇASI VE SUYU KONUP GÜZELCEEE KARIŞTIRILIR..İYİCE KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE KOYU BİR KIVAMA GELİNECEYE KADAR PİŞİRİLİR VE TURŞUYLA YENİLİR.
NOT: ANNEMİN DEDİKLERİNİ AYNEN YAZDIM ANLAMASSAN ARARSIN :))) (abim)
0 yorum:
Yorum Gönder