Malzemeler: 1paket hazır baklavalık yufka -250 gr. hindistancevizi - 1,5 paket margarin (yada tereyağı , karışık da kullanabilirsiniz) 5 numara şiş :) -  4,5 su bardağı şeker - 4 su bardağı su 
Yapılışı : Resimler de görüldüğü gibi baklavalık yufkadan 1 tane alıp tezgaha seriyoruz, üzerine bolca hindistan cevizi serpip şiş yardımıyla sıkıca sarıyoruz daha sonra şişden büzerek çıkarıyoruz.Bu şekilde tepsimizi doldurduktan sonra erittiğimiz margarin tada tereyağını tatlımızın üzerine döküp fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ılıkken 4,5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su ile yaptığımız şerbeti (şerbet soğuğa yakın olacak) üzerine döküyoruz.Şerbet miktarı çok gibi gelebilir ama tatlı hepsini çekiyor.Şerbetini çekip dinlendikten sonra afiyetle yenir...
(bu ölçüler büyük boy fırın tepsisi için geçerli yufka paketinden daha fazla çıkıyor)
(yufka çok çabuk kuruyor o yüzden paketinden hepsini çıkarmayın yada temiz bir beze sarıp hava almasını engelleyin)
(ben fotoğraf çekerken tatlıyı uygulamalı şekilde gösteren eşime de teşekkür ediyorum)

0 yorum: